Loading...

In 1975 is taekwondo Papendrecht opgericht door Jacques Janssen die samen met zijn broer Jan les gaf in sporthal de Donck en later in de sportzaal van scholengemeenschap Willem de zwijger. De lessen waren toen alleen voor volwassenen en ze trainde ook buiten onder een afdakje bij het oude winkelcentrum de Meent.

 

In 1983 heeft Jacques Janssen van de sportschool een vereniging gemaakt vanwege zijn drukke werkzaamheden en het overlijden van zijn broer Jan. Inmiddels  waren er ook een aantal andere gediplomeerde trainers bijgekomen waaronder Othmar Verveer en Peter van Lei zij zijn in 1983 begonnen met een aparte jeugdgroep wat een groot succes werd.

 

Jacques Janssen was ook mede oprichter van de huidige taekwondobond Nederland en heeft in 1988 als manager het Nederlands team begeleid op de Olympische spelen van Seoul.

 

In 1996 heeft de vereniging een eigen gebouw gekocht en met behulp van veel vrijwilligers omgebouwd tot trainingsruimte. In de jaren erna zijn er veel wedstrijden bezocht en zijn er veel leerlingen opgeleid tot zwarte band en hoger.

 

Eind jaren negentig organiseerde David Janssen en Rakesh Gajadhar clubtoernooitjes die altijd vlekkeloos verliepen. Rakesh had hier zoveel talent voor dat hij steeds groter toernooien ging organiseren en werd ook wedstrijdsecretaris van de TBN Nederland. Inmiddels organiseert hij alle nationale en veel internationale wedstrijden wereldwijd en is hier momenteel professioneel mee bezig.

 

Eind jaren negentig is er door vraag van ouders een speciale 35 +groep opgericht waar nu nog steeds fanatiek wordt getraind, maar wel op eigen tempo.

 

In 2010 is er weer een extra groep bijgekomen in de leeftijd van 4-6 jaar (de puppies) die gestart is door Daisy Stolk, een eigen initiatief wat ook een groot succes is geworden en waar jaarlijks veel kinderen bijkomen.

 

Momenteel heeft de vereniging een groot aantal trainers en assistent trainers die allemaal afkomstig zijn uit de jeugd en zelfs uit de 35 + groep. De trainers zijn allemaal gediplomeerd A- trainer dit is een erkend diploma uitgegeven door NOC/NSF.

 

Taekwondo club Papendrecht is een officieel erkende club. Het is aangesloten bij de TBN (Taekwondo Bond Nederland) en daarmee ook aangesloten bij de WTF (World Taekwondo Federation) en het NOC*NSF.

 

Daarnaast hebben we een boeiend clubleven. Dit houd in dat je naast de trainingen de kans hebt om actief mee te doen aan verenigingsleven. Je kunt lid worden van het bestuur, van de activiteitencommissie of op andere wijze een eigen inbreng hebben. Zo worden er ook elk jaar verschillende activiteiten georganiseerd zoals: strand- en bostrainingen, clubwedstrijden jeugdkamp, barbecue enzovoort.